Høydepunkter fra Amnestys Landsmøte 2024
Her følger en kort rapport fra Amnestys landsmøte 2024. Ønsker du å vite alt som ble vedtatt? Da kan du lese referatet fra landsmøtet her.
Amnesty i Norge 60 år
I 2024 fyller Amnesty i Norge 60 år! Dette ble tydelig synligjort og markert på landsmøtet gjennom festmiddag lørdag kveld, spennende panelsamtaler og en utstilling i landsmøtesalen med eksempler på kampene vi har kjempet gjennom tiden.
Hedret med priser
Under festmiddagen lørdag kveld delte vi ut “aktivistprisene” for å hedre noen av våre dyktige aktivister.
Disse vant årets priser:
Sosiale medier prisen til Signe Kramhus
Kreativitetsprisen gikk til forfatterne av aktivisthåndboka: Thea-Celine Krantz Andersen, Victoria Steen Hansen, Juni Emilie Baardvik og Sara Nordal Thorsen
Presseprisen til Gruppe 35 Fredrikstad, representert ved gruppeleder Einar Hjørleifsson.
Den gjeve Amnestyprisen ble også utdelt. Denne prisen deles ut annethvert år til en organisasjon eller enkeltperson som har vist spesielt engasjement for menneskerettighetene. I år gikk Prisen til NSR-Nuorat og Natur og Ungdom, for sitt engasjement i Fosen-saken.
Viktige vedtak
Årets landsmøte var fullpakket av vedtaksforslag med bakgrunn i styrets ønske om å oppdatere organisasjonens styrende dokumenter. Debatten var levende både i arbeidsgrupper og i plenum, noe som brakte viktige perspektiver inn i vedtakstekstene.
Alle vedtakene kan du lese i referatet her.
Nytt styre
På landsmøtet takket vi av styreleder Thea Schjødt, som har bidratt med trygg ledelse ut sin periode. Daværende nestleder Tor Kåpvik ble valgt til styreleder, og Linnea Røsjø Johanssen ble valgt inn i styret som nestleder.
Følgende styremedlemmer og varamedlemmer ble valgt: Geir Inge Stokke, Jill Abelsen Olsen, Arne Wilhelm Theodorsen, Juni Emilie Baardvik, Melodi Fekri, Maria Nelly Flatland og Oda Nigist Wigstøl.
Vi gratulerer det nye styret: Styret i Amnesty | Amnesty International Norge
Stunt for Narges
Ute i stekende sol ble Landsmøtet avsluttet med et felles stunt for fredsprisvinner Narges Mohammadi som hadde bursdag den dagen. Narges måtte tilbringe sin bursdag i fangenskap. Det var sterkt å avslutte landsmøtet med et felles stunt til ære for henne, med blomster og bursdagssang.
Videoen fra stuntet ble delt på sosiale medier og nådde Narges sin familie som sendte en varm takk til alle som deltok.