Magasinet: Slipp ungdommen løs!
Fattigdomskampanjen er ungdommens kampanje, mener Amnesty Internationals globale kampanjeleder. Men hvordan får vi flere unge med på laget? AmnestyMagasinet spurte tre delegater på Nordic Youth Conference.
– Vi har en større rolle å spille i denne kampanjen enn ellers. At vi blir utpekt som nøkkelspillere gjør at jeg får mer lyst til å delta aktivt i kampanjen, sier David Møller (17) fra Oslo.
– De unge er viktige fordi de kan kommunisere på en annen måte og bruker andre metoder. Vi er innovative, mener Nathalie Hersild (19) fra København.
Både Tora, David og Nathalie tror fattigdomskampanjen har potensial til å engasjere flere unge til å bli Amnesty-aktivister – nettopp fordi den i så stor grad handler om unge voksnes kår. At unge engasjerer seg i andre unges liv.
– Men kampanjen er veldig teoretisk. Den må utvikles og bli mer konkret, sier Tora, som ønsker at ungdom involveres på alle plan i kampanjen – også i lobbyarbeidet.
– Vi kunne gjort mer for Amnesty om vi hadde fått flere tilbud. Det må bli enkelt å engasjere seg, supplerer Daniel.
– Amnesty har et lite holdningsproblem. «Youth» er liksom en separat del av organisasjonen. Gi oss mer ansvar og flere tilbud, sier Nathalie. – Jeg tror det er viktig å gjøre Amnesty til en sosial greie for ungdommer. Å gå på møter skal være noe man synes er gøy, ikke noe man gjør fordi man har dårlig samvittighet, mener Tora. Alle er enige om at fattigdomskampanjens suksess – både som rekrutteringsverktøy og som kampanje – avhenger av at Amnesty International klarer å vise til resultater.
– De unge trenger raskt å få se resultatene av aktivismen sin, se at det virker, mener Nathalie.