Menneskerettighetsuken i Bergen: Fra Tahrirplassen til Torgallmenningen

I morgen og for niende gang på rad går den tradisjonsrike Menneskerettighetsuken i Bergen av stabelen.  Amnestys studengruppe byr på faglige debatter, konsert og møter med menneskerettighetsforkjempere. 
Publisert: 20. sep 2013, kl. 12:40 | Sist oppdatert: 20. sep 2013, kl. 15:42
- Vi ønsker å spre kunnskap om hvordan vi kan gjøre verden bedre, sier Maria Ege, Amnesty-aktivist og en av flere frivillige som har jobbet hardt for å få Menneskerettighetsuken 2013 opp og stå.

Komiteen fra Amnestys studentgruppe i Bergen har satt sammen et variert program, med noe som skulle passe for alle .
- Seminarene vil være spennende for de uten store kunnskaper om menneskerettigheter, men vil også gå dypere i problemstillingene, forteller Maria.
Studengruppa mener det er viktig å spre kunnskap om menneskerettigheter, men også å finne handlingsalternativer, og håper diskusjonene i den kommende uken vil kunne bidra til begge deler.


Fra lokalt til internasjonalt

På mandag vil leder av utekontakten Marit Grun og statsadvokat Rudolf Christoffesen snakke om menneskehandel som foregår i Bergen.

- Dette er et spennende tema fordi det er lokalt og fordi det er mange som ikke vet hvor mye menneskehandel som faktisk foregår her i Bergen, sier Maria Ege.

Tirsdagen preges av besøk fra Egypt. El Baramawy, som ble voldtatt på Tahrir plassen, vil snakke om seksuell trakassering av kvinner i det offentlige rom.

LES MER om seksuell vold mot kvinnelige aktivister i Egypt.

I løpet av uka vil også temaer som fordommer mot Afrika og torturens grenser diskuteres. Maria som er jusstudent anbefaler spesielt professor ved UiB, Jørgen Aall, som vil snakke om praksisen i Den Europeiske Menneskerettighetsdomstol. Kanskje kan innholdet også være pensumrelevant?


Storsuksess

Menneskerettighetsuken i Bergen har tradisjonelt blitt arrangert av Amnestys studentgruppe i byen. I år har et utvalg på fem stykker jobbet hardt med planlegging. De håper også uken også vil bli lagt merke til i studentmiljæet og at flere vil være med å jobbe for menneskerettigheter med Amnesty.

- Vi ønsker å skape blest med menneskerettighetsuken og slik rekruttere enda flere medlemmer, avslutter Maria.

Suksessen med Menneskerettighetsuken i Bergen har blitt kopiert i både Stavanger og Oslo. I Bergen kan gruppa neste år feire tiårsjubileum.

Menneskerettighetsuken varer fra 21. - 27.september og alle arrangementer er gratis.



MENNESKERETTIGHETSUKEN 2013
Programmet til menneskerettighetsuken finner du her.
Følg menneskerettighetsuken på Facebooksiden og få oppdatert informasjon.